18.05.2012 Kotiutuminen isovanhempien kyydissä lasten psykiatriselta kriisihoitojaksolta, joka kesti kaksi viikkoa, klo 14:30

Kotona, suoraan yläkertaan noutamaan kuulosuojaimia.

Keittiöön avaamaan osastolta lähtiäislahjaksi saatua pakettia. "Vitun paska lahja mä en tällaista halunnu" Tuoli lentää pitkin keittiön lattiaa, lapsi huutaa ja juoksee kohti yläkertaan, lukkiutuu vessaan kiroaa noituu hakkaa ovea, itkee. 

16:00 Syömään! Vittulesboläskipaska mä en täällä syö omomomom lässynlässyn, jatkuva puhetulva tuo suusta ulos merkityksettömiä sanoja ja tavuja, poistuu lautasen kera omaan huoneeseensa syömään.

16:30 Pelataanko yhdessä skippoa? Peli alkaa, tämähän sujuu hienosti! "Miks sä VITTU laitoit ton korttis tohon ku mun olis käynyt saatanan LESBO! Mä en pelaa enää, luovutanm kerään kottini pois, siivotkaa sitten jälkenne kun olette pelanneet ja tuokaa peli mun koulupöydälle.

 

(äiti on puhelimessa, oven takaa kuuluu "päläpäläpäläpäläpäläpää.. taukoamatta kunnes lopetan puhelun . ) Huoh. täällä olikin 2 viikkoa niin rauhallista, nyt tämä taas alkaa. Jaksanko vielä tämän päivän, jaksanko huomisen. Kuinka jaksan vielä kaksi viikkoa??

18:30 Tiedätkö mitä nyt jatkossa tapahtuu? 2 viikon kuluttua menet vähäksi aikaa perhetukikeskukseen? "Mä joudun olemaan siellä monta vuotta, ei tää mene ohi" Haluatko olla siellä niin kauan? En. Haluan olla 4-6 viikkoa, mutta ei se auta mua vituttaa täällä kaikki.

Pikkuveljen 5v jutustelua eilen... "Mä en haluais että se tulee kotiin huomenna" Miksi sinusta tuntuu siltä? " Täällä on ollut niin kiva leikkiä kun se ei ole kotona" **hiljaisuus ** :´(

Keskiviikkona se sovittiin, lapsi sijoitetaan hetkeksi, avohuollon tukitoimena, että saataisiin tähän breikki, katko, välimatka, rauha? "Älä syytä itseäsi, et ole tehnyt mitään väärin, olet kauan taistellut, tehnyt kaikkesi, jaksanut. Ei sillä ole sairaalahoidon tarvetta, ihana poika! Niin hyvät käytöstavat! Peittää petinsäkin ja pitää pienemmistä osastolla huolta! Teidän tulee nyt kaikkien siellä kotona, MYÖS MUIDEN LASTEN, miettiä teidän perheen vuorovaikutustaitojen lisäämistä " no huh huh.

Tämä oli ensimmäinen kerta kun täällä osastolla näimme kiukkukohtauksen, kesti 2,5 h. jouduttiin kiinnipitäen, kantan tuomaan autosta osastolle. huusi ja raivosi viskoi tavaraoita, hakkasi päähänsä jäljen kun oli lukkiutuneena vessaan"  .. niin, näitä meillä on kotona päivittäin, rajumpina vain...

Edellinen viikonloppu, kotona lomalla.

"Hei! Tossakin vois tehdä itsemurhan! Hyppää sä ensin tohon kiukaaseen, mä hyppään sitten perässä" " En mä halua, en hyppää" Sanoi pikkuveli, 5v

"Mä kokeilen tehdä täältä itsemurhan! Mä hyppään täältä katolta!" ja osastolla: "en ole sanonut noin, en halua vahingoittaa itseäni, sisko ja veli valehtelevat, toi sen sanoi" ja osaston henkilökunta "kyllä sinulla on varmasti paha mieli kun joudut aina kotona syytetyksi ja toiset !pienemmät! sisaruksesi valehtelevat noin paljon! ... 

Jos vielä kiusaat tai satutat pienempiä pyörä lähtee arestiin.. ja niinhän siinä taas kävi, pyörä lähti.. samoin mopo lapselta, heittelee ulkona pyörätelinettä, rikkoo sisarusten tavaroita riehuu ja rellestää. ei tuohon uskalla väliin mennä. Soitanko ambulanssin?

Teimme täällä osastolla masennuskyselyn, kotiolosta ja sairaalassaolosta. koti pisteet 38, sairaalassaolo pisteet 10, masennuksen raja menee siinä 16 kohdalla...

7.5.12 Lääkärin vastaanotolla.. osastojakson tavoite laajahko, saada lapsi voimaan paremmin. Lapsen ainut toive : "Kotona aletaan käyttämään vain viittomakieltä, sitten kaikki on hyvin." Sisarusten toiveet "ettei se enää lyö, potki, vedä hiuksista, riko leluja, polkupyörää, tavaroita, huuda, hakkaa ovia, mekasta, sotke meidän huonetta, haku, nimittele, kiusaa ruokapöydässä, että sen kanssa voisi edes joskus jutella hetken" Äidin toive.. olen 5 vuotta hakenut lapselle apua, joko se nyt olisi mahdollista saada? En enää jaksa, meidän perhe ei enää jaksa, poika ei enää itsekään jaksa tätä. Auttakaa poikaa, auttakaa meitä kaikkia. Holdingissa en jaksa enää pitää saamatta itse vammoja. Ai käärin mattoon? Ei riitä henkiset eikä fyysiset voimat, lopputuloksena nykyään lapsen paikalta poistuminen ovet paukkuen ja sen jälkeen tavaroiden rikkominen. Viimeksi sanoi "häipyvänsä" eikä koskaan tule takaisin.

"Ei, ei koulussa ole ongelmia, kiltti hiljainen ja rauhallinen poika, ujo ja arahko, sulkeutuneen oloinen, on pari kaveria joiden kanssa juttelee ja joskus leikii"