" Hyvää yötä, vielä hali, öitä rakas :) " Olet äidin rakkain pienin tyttö <3 Hyvää yötä rakkain pienin poika <3 Huomenna on mukava päivä. Hyvää yötä.

On ihanaa lukea pienille iltasatua, näinä iltoina, kun se on rauhallisissa tunnelmissa mahdollista. Tänään oli sellainen loppuilta.

"Kyllä sinä jaksat, minä tiedän sen. Sinä jaksat ja selviät tästäkin. Sinä jaksat."

Heihei, ajelkaa varovasti! 

"Mitäs sinä jätkä oikein meinaat. Mitä sinä olet tehnyt? ...  No niin, lähdetäänpäs ajelemaan. Käydään illalla saunassa. Tuodaan huomenna illalla sitten takaisi kotiin, mites ensi viikko, miten kouluun lähtö.."

"Äiti mä otan rullalaudan ja hyrrät ja kuulosuojaimet mukaan, muuten en saa nukuttua kun mummo ja pappa kuorsaa", Et sinä ennen ole mummolassa niitä suojaimia tarvinnut. "Nyt tarvitsen."

Seuraavan kun käyttäydyt näin,  joudun soittamaan poliisit paikalle. "Ei lapset joudu putkaan" Ei niin, jos lapsella on noin huono olo ja tilanne on vaarallinen, poliisit voivat tulla turvallisesti lopettamaan tällaisen tilanteen ja viedä tarvittaessa lapsen  käymään vaikka lääkärissä. Ymmärrätkö että ole käyttäytynyt väärin? "Minusta tuntuu oudolle nyt." ja lähtee ulos leikkimään kuin mitään ei olisi tapahtunut.

"Olemme tunnissa siellä, lähdemme heti ajamaan"

"Tulenko töistä pois kesken päivän, pärjäättekö siellä"

"Joko se on rauhoittunut"

"Tarviitko apua siel"

Pring pring. Sosiaalipäivystäjä, olitte soittaneet. Niin näytti papereissa lukevan, että kehoitetaan ottamaan yhteyttä jos tulee tilanne.Perjantaina kotiutunut psykiatrian osastolta. On varmasti raskasta. Poliisi. Ainut virkavalta joka saa käyttää voimakeinoja. Ei. Kyllä näitä nykyään on paljon. Soitat poliisit jos toistuu, muuta ei voida tehdä. Kyllä, myös 10-vuotiaalle. Ei ole lähialueilla paikkoja vapaana, kaikki paikat ovat täynnä. Yrittäkää selvitä viikonlopun yli. Ensi viikolla mietitään jatkoa mutta enää kaksi viikkoa sovittuun sijoitukseen. Toimit oikein, en osaa antaa muita neuvoja. Rauhoittelet, pelastat muut lapset ja soitat 112. Ei ole kotona lastensuojelullista tarvetta, emme voi auttaa tässä tilanteessa enempää. Onko rauhoittunut, mitä tekee vessassa, voiko tällähetkellä siellä vahingoittaa itseään.  Voisiko mennä mummolaan?

Äiti laskee nyt viiteen ja päästän irti, jos lupaat olla satuttamatta itseäsi tai muita. Yksi, kaksi kolme neljä viisi. Juoksee vessaan ja lukkiutuu sinne. Huutaa ja huutaa ja huutaa.... Soittaa pikkupianoa, rauhoittuu tunnissa.

Laita siihen pakastepussi, onko se pois sijoiltaan? Ei ole sai vain kovan täräyksen.

Holding ote epäonnistuu täysin, äiti nousee ilmaan. Peittoa ympärille ettei pysty enempää lyömään tai puremaan, ettei tule enempää vahinkoja. Apua. Olkapäähän sattuu, isosiskolla ventti kädessä toisen kynsistä. 

Tule *** tänne, hae puhelin, odota siinä, älä soita vielä. Auta ottamaan keppi pois, tämä on vaarallista.

"Mä tapan sut"

"Mä tapan sut tällä kepillä"

Et voi lyödä äitiä, rauhoitu. Laita se keppi pois, anna keppi äidille. Anna keppi äidille ennenkuin kenenkään sattuu. Tuo sattuu. Lyönti, pieni poika kauhuissaan ja vihan riivaamana huutaa ja hakkaa ja huitoo terävällä kepillään. 

RAUHOITU!

Kuuluu ryske ja rytinä, lamppu heiluu. Mitä siellä tapahtuu? Hakkaa päätään seinään, raapii ikkunaa, lyö ikkunaa, hakkaa seiniä ja ovia.

Laita se kahvakuula alas. "Mä tapan sut tällä" "Mä hajotan tällä telkkarin"  Laita se kuula alas, et voi toimia noin. Tässä voi käydä huonosti.Laita kuula pois niin saat puhelimesi. 

"jos sä et anna mun puhelinta, niin sinulle tapahtuu jotain pahaa", pyörittelee kahvakuulaa käsissään.

 

"Älä mässytä sitä jäätelöä. Älä mässytä." Lopetin jo jäätelönsyönnin pitkän aikaa sitten.

"plääplääpäläpäläpäläpläää"

"Niin mä laitoin siihen niiden lappuun että Ajattelen päivittäin itsemurhaa, mutten kuitenkaan tekisi sitä" Äiti on tästä huolissaan. Miksi ajattelet itsemurhaa? "MITÄ VÄLIÄ" On sillä väliä, sitä ei voi peruuttaa, kuolemaa ei voi peruuttaa. Äidille ja sisaruksille ja mummolle ja papalle ja kaikille tulisi todella surullinen mieli. "MITÄ VÄLIÄ!"

Oli hyvää ruokaa. 

Olipa mukava kun otit puhtaat astiat pois koneesta :) Kiitos. Haluaisitko vielä kattaa pöydän? "EN, paska."

Joo, me leikitään kiltisti! 

Äitiäiti me oltiin jo ulkona, on kiva leikkiä! Hyrrät on mukavia.  Äiti musta tuntuu että mä oon nyt lopettanut skeittauksen. Mä en kai tykkää siitä enää.

Huomenta äiti!

 

-äiti <3